НАП наложи глоби за 400 000 лв.

21:03, 31 юли 16 25 709 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Столичните инспектори от Националната агенция по приходите  са извършили над 6 000 проверки от началото на годината до края на юни. Констатирани са над 1 200 нарушения. Наложени са санкции за над 400 000 лв., съобщиха ведомството.

От  НАП се похвалиха, че се наблюдава повишаване на данъчната дисциплина при търговците. През 2015 г. за първото шестмесечие са извършени 3 800 проверки, при които са установени 855 нарушения. Съпоставката на данните от миналата и настоящата година за периода сочат, че въпреки нарасналия брой на проверките намалява относителния дял на регистрираните нарушения.

При проверките са установени различни видове нередности, като най-често срещаните са свързани с регистрирането и отчитането на продажби чрез фискални устройства. От съставените актове, 43% са за неиздаване на фискални бонове. В резултат от проверките са събрани над 400 000 лв. от 600 недобросъвестни търговци, на които са наложени санкции за неспазване на данъчно-осигурително законодателство. През лятото се извършва засилен контрол върху атракционите на открито, които имат сезонен характер /басейни, картинг писти, увеселителни паркове, спортни съоръжения и други обекти свързани с развлечение и отдих/.

Над 80% от басейните на Територията на ТД на НАП София, (включваща областите: София-град, София област, Благоевград, Кюстендил и Перник) са селектирани за проверка. Проверките се правят концентрирано през почивните дни, когато има най-висок интерес към използването на този вид услуги.

Сигнали за нередности може да подавате на Информационния център на НАП на тел.: 0700 18 700 или на електронна поща: [email protected] .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама