Истинските плувци в Бургас ще премерят сили на 14 август

19:57, 31 юли 16 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартът на маратона ще бъде даден в 10.00 часа от острова, а финалът ще бъде на плочата на Моста. Времето за финиширане е фиксирано на 1 час след първенеца. Изоставащите ще бъдат прибирани в спасителните лодки и катери. Това съобщиха от Община Бургас.

В маратона могат да участват всички жители и гости на Бургас, навършили 14 год., като за тях се изисква съгласието и подпис на единият от родителите. Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието.

Разстоянието от острова до Моста по права линия е 6400 метра. То трябва да бъде преплувано без помощни средства в свободно избран стил.

По време на провеждането на плувния маратон ще бъдат взети всички мерки за сигурност.

Плувният маратон е култов за бургазлии. Преди много години състезанието беше традиционно и популярно - целият град сочеше с възхищение победителите в него.

Наградният фонд е разпределен в две категории - Мъже и Жени, които ще бъдат раздадени от 1-во до 6-то място. Класиралите се в двете категории ще получат следните парични награди: 1 място - 800 лв., 2 място - 400 лв., 3 място - 300 лв., 4 място - 200 лв., 5 място - 150 лв., 6 място - 100 лв. и предметни награди. Всеки участник, преплувал разстоянието в отвореното време за финал ще получи грамота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама