Уникален кавал от алуминий за пръв път бе показан на фестивал в Балчик

18:27, 31 юли 16 / Култура 25 705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сцената на фестивала "Дни на класиката в Балчик" бе мястото, където за пръв път публиката имаше възможност да чуе единствения кавал, направен от алуминий и дърво, съобщават от общината, която е организатор на събитието.

Ювелирния инструмент е подарък на кавалджията Недялко Недялков от неговия колега и изкусен майстор на инструменти Кръстьо Димов. Кавалът е от дърво с ювелирно изработен обков от алуминий. Според изпълнителя, звукът му е по-мек от този на традиционния дървен кавал. Към инструмента вече има интерес и от музиканти от чужбина.

Изпълнението на виртуозния кавалджия Недялко Недялко се вписа в проекта на внуците на Панчо Владигеров - Александър и Константин. Недялко, Стоян Янкулов-Стунджи и сестрите Малина и Линда Манчеви изправиха на крака публиката на седмото издание на фестивала за класическа музика в Балчик. 

Седмото издание на фестивала "Дни на класиката в Балчик" отново събра именити музиканти. Финалният акорд бе поставен от Симфоничния оркестър на Българското национално радио с тромпета на Петър Македонски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама