Славчо Атанасов: Илинденци няма да ни простят отказа да се борим за добруването на България

18:22, 31 юли 16 / Общество Сподели в: 25 134 Topnovini Автор: Topnovini
1
"Днес, когато отбелязваме 113 години от от Илинденско-Преображенското въстание и се прекланяме пред великата саможертва на героите в него, можем да забравим имената на някои от тях. Това те, гледайки ни отгоре, ще простят. Но няма да ни простят едно – ако се откажем да се борим за добруването на майка България. Защото преди 113 години те, макар и малобройни, се изправиха срещу 360-хилядна редовна турска войска и още толкова башибозук. И макар и мечтата им за свобода да бе потушена, тя показа на света, че не можем да стоим равнодушни, когато се гази съдбата на българина и на майка България".

Това каза народният представител  и председател на Комисията по културата и медиите в 43-ото Народно събрание Славчо Атанасов по време на честването на 113-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в местността Четиридесетте извора днес. Общинският съветник и почетен гражданин на Пловдив д-р Лилия Учкунова, членове на македонското дружество "Гоце Делчев" и много пловдивчани се включиха в честването. 

Отбелязвайки значимостта на делото на илинденци, Славчо Атанасов направи препратка към днешния ден. "След 26 години време на безродие и нихилизъм, патриотичните сили преодоляха своята гордост и партийно его и се обединиха. За първи път всички патриотични формации са заедно и ще продължат да вървят така. Защото съдбата на България трябва да бъде променена", заяви народният представител.
Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани