Летни занимания по интереси започнаха в читалищната библиотека в Кубрат

17:47, 31 юли 16 / Култура 25 689 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В читалищната библиотека в Кубрат започнаха летните занимания по интереси, съобщиха от общината. В тях са включени деца от 7 до 14 години, както от града, така и от други части на страната и чужбина, гостуващи на баба и дядо в Кубрат. До 31 август, всеки ден от понеделник до четвъртък децата ще се занимават в предпочитани от тях форми. Заниманията се водят от библиотечните служители Антония Христова, Стефка Явашева и Милена Димитрова.

Понеделникът е определен за Ден на знанието. В първото занятие децата разучаваха редки и остарели български думи и изрази. В следващите занятия ще се решават кръстословици и забавни тестове, ще има много игри и виртуални пътешествия в Интернет.

През вторниците ще действа своеобразна пощенска кутия за приказки. Децата ще разказват интереснислучки и приказки, ще представят драматизации.

Всяка сряда ще има творческа работилница. В първото занятие децата украсяваха различни фигури с листа от цветя, дървета и храсти и други природни материали. По-нататък децата ще рисуват, ще изработват различни фигури и предмети от книжни и други материали и сувенири. В коридора на библиотеката вече е уредена постоянна експозиция с творбите на децата. 

В четвъртъците ще има дни за караоке. В тях децата ще изявяват своите певчески, театрални и други таланти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама