Цветан Цветанов очаква предизборна кампания за президент да е много интересна

17:08, 31 юли 16 / Политика 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партия ГЕРБ ще открие предизборната си кампания на 9 октомври, а в средата на септември ще бъде обявена кандидат-президентската двойка. Това потвърди в ефира на БНР лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него на фона на предизвикателствата пред България и света, президентската институция ще играе балансираща роля във вътрешен план и трябва да бъде силният глас на страната навън. Цветан Цветанов коментира и изказването на премиера, че президентските избори са лидерска битка.

„От тази гледна точка смятам, че президентската кампания ще бъде доста интересна и съм убеден, че всички останали политически партии подхождат по същия начин, за да може действително да има лидерски дебат и да може действително системните партии да направят съответно най-добрите номинации“, каза Цветанов.

Той изрази и удовлетворение от приетия на първо четене антитерористичен закон. „В една дискусия винаги може да има различни мнения. Самият факт, че вече в цяла Европа се говори за антитерористично законодателство, няма как България да остане встрани и няма как да не синхронизираме действията си законодателството да бъде адаптивно с това, което се прилага и се приема в държавите от ЕС“, каза той.

По думите му разделението на властите ще гарантира, че антитерористичният закон, който беше гласуван от парламента на първо четене, ще гарантира спазването на човешките права.

„Знаете, че в последните два парламента има реално функциониращи парламентарни комисии, които са към специализираните комисии за сигурност, за обществен ред и това дава възможност на всички парламентарно-представени групи, да имат своите представители и тук силната роля е, както на опозицията, така и на управляващите и формиращото се мнозинство, което трябва да се съобразява с всички разумни критики, и да се постигне този необходим баланс, който е гаранция за успеха в борбата срещу тероризма“, обясни още Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама