Август в Бургас започва с „Травиата” и „Кармина Бурана”

14:00, 31 юли 16 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Травиата”, „Кармина Бурана”, „Болеро”, „Турандот” и „Кармен” са заглавията, на които любителите на красивата музика могат да се насладят в първата половина на месец август, съобщиха от Държавна опера-Бургас. Класическите произведения са част от програмата на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2016, които се организират от Операта в памет на големия диригент. 

Афишът за август започва с операта „Травиата”, която ще се играе на 2 август (вторник) от 20:30ч. в Летния  театър. На сцената под звездите гласове ще извисят талантливата Веселина Василева, която ще се превъплъти в безпътната Виолета, Даниел Дамянов, който ще изиграе нейния любим Алфред Жермон,  и Марян Йованоски, който ще влезе в образа на строгия му баща Жорж. Режисьор на „Травиата” е директорът на Държавна опера Бургас Александър Текелиев.

Три дни след „Травиата”, публиката ще може да се наслади на две представления в една вечер. Това са балетът „Болеро” и сценичната кантата „Кармина Бурана”, които ще се играят последователно на 5 август (петък) от 20:30ч. Произведение на Карл Орф „Кармина Бурана” ще изведе на сцената на Летния театър близо 100 изпълнители. Сред тях са целият хор, балет и оркестър на Държавна опера-Бургас, а гвоздеят на вечерта ще е песента „О, Фортуна”, която звучи във финалните сцени на десетки холивудски блокбъстъри.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама