Август в Бургас започва с „Травиата” и „Кармина Бурана”

14:00, 31 юли 16 / Общество 25 107 Topnovini
„Травиата”, „Кармина Бурана”, „Болеро”, „Турандот” и „Кармен” са заглавията, на които любителите на красивата музика могат да се насладят в първата половина на месец август, съобщиха от Държавна опера-Бургас. Класическите произведения са част от програмата на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2016, които се организират от Операта в памет на големия диригент. 

Афишът за август започва с операта „Травиата”, която ще се играе на 2 август (вторник) от 20:30ч. в Летния  театър. На сцената под звездите гласове ще извисят талантливата Веселина Василева, която ще се превъплъти в безпътната Виолета, Даниел Дамянов, който ще изиграе нейния любим Алфред Жермон,  и Марян Йованоски, който ще влезе в образа на строгия му баща Жорж. Режисьор на „Травиата” е директорът на Държавна опера Бургас Александър Текелиев.

Три дни след „Травиата”, публиката ще може да се наслади на две представления в една вечер. Това са балетът „Болеро” и сценичната кантата „Кармина Бурана”, които ще се играят последователно на 5 август (петък) от 20:30ч. Произведение на Карл Орф „Кармина Бурана” ще изведе на сцената на Летния театър близо 100 изпълнители. Сред тях са целият хор, балет и оркестър на Държавна опера-Бургас, а гвоздеят на вечерта ще е песента „О, Фортуна”, която звучи във финалните сцени на десетки холивудски блокбъстъри.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани