До 12 август отварят пътя между Велико Търново и Арбанаси

13:27, 31 юли 16 / Общество 25 191 Шрифт:
Topnovini
До 12 август пътят между Велико Търново и с. Арбанаси ще бъде отворен. Това стана ясно вчера, след като кметът на старопрестолния град Даниел Панов, заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и експерти от Агенция „Пътна инфраструктура” провериха как вървят укрепването на свлачището под Арбанаси и ремонтните дейности. Строителните работи са в напреднала фаза, в рамките на по-малко от две седмици отсечката ще бъде пусната в експлоатация.

Свлачището се активизира след рекордното количество валежи в средата на юни. Веднага след рухването на земната маса, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова  бе запозната със сериозния проблем. Пътят между Велико Търново и Арбанаси е натоварен целогодишно и е част от републиканската пътна инфраструктура, затова бе взето решение за предприемане на незабавни мерки.

С помощта на специализирана техника, геолози и геодезисти извършиха обследване и сондиране на терена. Впоследствие започна укрепване на нестабилния участък чрез вграждането на стоманени пилоти.

Предстои изготвянето на проект за изграждане на отноднителна система и съоръжения по целия път между Велико Търново, с. Арбанаси и Горна Оряховица. Впоследствие цялата отсечка ще бъде преасфалтирана. Финансиране ще бъде осигурено чрез механизмите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама