Инвеститор: Във Въртопо няма да се строят блокове, може да се направи спортно игрище

08:39, 31 юли 16 / Общество 25 181 Topnovini
В парк Въртопо няма да се строят жилищни блокове или къщи. Може евентуално някой ден да се направи някакво спортно игрище – за волейбол, например. Това каза представител на фирма, която е започнала почистване на парк Въртопо в столицата. Фирмата, която била собственик на терен в парка от 1991 година, била помолена от кмета на район „Студентски“ да  разчисти мястото си от храсти и дървета, за да имат жителите на съседните квартали по-лесен достъп до парка.

„Понеже общината няма никакво финансиране от Столична община и самта тя не може да отдели ари за почистване, ние се съгласихме да помогнем“, обясни в ефира на Нова телевизия представител на фирмата.

От началото на седмицата в интернет се разпространява подписка срещу застрояването на парка. Тя е инициирана от общинския съветник от групата на Коалиция „Сердика“ Войслав Тодоров.

Той заяви, че в този парк не бива да се прави нищо друго освен алеи и детски площадки. Тодоров подозира, че все пак ще има някакво застрояване в парка. Хората от околните квартали – „Младост“, „Дианабад“ и „Студентски град“, също заявиха, че дори и спортен комплекс не е нужен на парка.

„В квартала имаме толкова спортни площадки, които стоят занемарени. Какъв е смисълът да правим нова тук. Искаме пейки и алеи. Искаме си гората“, каза жена, която живее в кв. „Младост“.

В петък, в интервю за София Topnovini.bg, главният архитект на столицата Здравко Здравков, заяви, че в парк Въртопо няма да се строи. Той подчерта, че е започнала процедура по отчуждаване на частните имоти в парка, за да може те да бъдат обособени като парково пространство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!