Маргарита Манева е най-младият директор на училище в Добрич

18:14, 30 юли 16 25 2512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едва на 31 години е новият директор на училището по изкуства СОУ "Св. Климент Охридски" Маргарита Манева. Това я прави най-младия директор на общинско училище в Добрич.

Както Topnovini.bg вече съобщи, Маргарита Манева е класирана на първо място на проведения конкурс за поста, след като досегашният директор Юлияна Герасимова бе пенсионирана.

Досега  Маргарита Манева бе помощник- директор на учебното заведение. Оказва се, че, когато Юлияна Герасимова става директор на СОУ „Св. Климент Охридски” също е била най-младият директор – на 34 години.

Преди това е била зам.-директор на училището в продължение на три години. Тогава директорът Савка Йовкова подготвяла Герасимова за свой наследник и й гласувала доверие да поеме ръководството на училището. Тя става директор през 1990 г.

Юлияна Герасимова също е подготвяла своя наследник и е изключително щастлива, че Маргарита Манева е спечелила конкурса. Предстои идната седмица новият директор на поеме ръководството на училището по изкуствата. Герасимова предвижда наред с пожеланията за успех да й връчи и символите на управлението на училището.

Маргарита Манева е завършила средното си образование през 2003 година в ЕГ "Гео Милев". През 2007 г завършва бакалавърска степен по лингвистика /Английски  и Руски език/ и по журналистика в  ШУ "Еп. Константин Преславски". В същия ВУЗ през 2010 г. става магистър по Английска филология /Лингвистика и превод/. През 2015 г. получава два сертификата - за участие и успешно завършване на програма за обещаващи лидери в образованието, свързана със съвременните педагогически иновации в Учителски Колеж на Колумбийския Университет, Ню Йорк, САЩ, и ТEFL /преподаване на английски като чужд език/ сертификат от  Хънтър Колеж, Ню Йорк, САЩ. Маргарита Манева е преподавател в СОУ "Св. Кл. Охридски" от 2009 г. От  2012 г. заема длъжността помощник-директор по учебно-възпитателната дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама