Убийство на честта в Пакистан: Брат уби двете си сестри

15:57, 30 юли 16 / Свят 25 1354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пакистанец застреля двете си сестри, защото възнамеявали да се омъжват без неговото съгласие, съобщава АФП.

22-годишната Косар Биби и сестра й Гюлзар Биби, на 28, били покусени от куршуми в навечерието на сватбите си в пакистанската провинция Пенджаб. Брат им Насир не бил съгласен с избраниците им и искал сестрите му да се омъжат за мъже, избрани и одобрени от семейството. „Братът е застрелял сестрите си и след това избягал“, обявиха от полицията, като добавиха, че се издирва.

"Това е класически случай на убийство на честта", заяви началникът на полциията в Пенджаб.

„Той съсипа семейството ни, той ни унищожи“, каза пред журналисти бащата на двете жени. 

Това е второто убийство на честа в Пакистан в рамките на две седмици.

В средата юли 26-годишната Кандийл Балоч, наричана пакистанската Ким Кардшиян, бе убита от брат си Мохамед, зашото, по негови признания „опозирила семейството“ с провокативните снимки, които публикувала в интернет. Младата жена, определяна като най-красивата пакистанка, бе звезда в социалните мрежи. Последователите й във Фейсбук бяха повече от 700 000 души, а видета й са гледани от милиони.



В средата юли 26-годишната Кандийл Балоч, наричана пакистанската Ким Кардшиян, бе убита от брат си Мохамед, зашото, по негови признания „опозирила семейството“ с провокативните снимки, които публикувала в интернет. Снимка: Фейсбук

Кандийл бе намерена мъртва на 15 юли в дома си, а дни по-късно полицията арестува брат й за основен извъшител на престъплението. Той прави признания, че първо я упоил, а после я убива, но и заявява, че е горд от извършеното.

Мохамед обяснява, че я убил, след като отказала да спре да публикува провокативни снимки и видеа във Фейсбук. По думите му жените са предназначени да останат вкъщи, а сестра му не следвала традициите.

Стотици пакистанки биват убивани от своите братя и баща заради накърнена чест. Въпреки това законодателството в страната позволява на семействата да "прощават" на близките си, когато става дума за "убийства на честта" и в подобни случаи те избягват съда.

Заради вълната от престъпления на честта, пакистанското правителство се опитва да се намеси, за да забрани тази практика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама