Ударно кърпят улиците в Куклен

09:56, 30 юли 16 / Общество 25 230 Шрифт:
Topnovini
Ударно бяха ремонтирани пътища и тротоари на територията на Община Куклен, съобщи кметът Мария Белчева.

Първият етап от ремонта обхвана главния булевард "Александър Стамболийски" в града, както и няколко от неговите пресечки. Там се извърши фрезоване на съществуващия асфалт и запълване на дупките според дебелината им.

"Около 2000 квадратни метра асфалтова настилка е възстановена в Куклен", съобщи още кметът Мария Белчева.

Тази седмица приключи и дейността  по кърпеж на дупките по основно натоварените улици на града. Извърши се проектиране за смяна на асфалтовата настилка  на улиците "Хан Аспарух" и "Елин Пелин".

"Надяваме се до края на лятото улиците да имат нов асфалт. Големият проблем при тези улици е, че развалят настилката и на главните булеварди. Улица Елин Пелин разваля настилката на улица Александър Стамболийски, тъй като по нея почти няма асфалт. При проливните дъждове голяма маса камъни се изсипа върху главния път и създаде сериозни затруднения за движението,  като разруши и  другата улица ", поясни още кметът на Куклен Мария Белчева.

Идентичен е и случаят с улица "Хан Аспарух", която разрушава улица Оборище. Там се  получават големи коловози, които затрудняват предвиждането.

Проектирането за ремонт се е извършило със средства от КЦМ. Канализацията на тези улици е изграждана  по стопански начин, не е възстановена пътната настилка и с течение на годините останалата настилка се е изронила.

В момента продължават ремонтните дейности на общинския път Добралък-Яврово.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама