Статистиките от мачовете на Първа професионална лига - в нов сайт

09:37, 30 юли 16 / Спорт 25 184 Шрифт:
Topnovini
Първа професионална лига стартира с нова интернет платформа. Тя е посветена на официалната статистика на първенството - www.fpleague.bg. На нея Българският футболен съюз ще предлага информация на живо за всеки един от мачовете от кръга.

Статистическото обслужване на срещите ще включва официални състави, както и следене на живо на най-важните събития по време на мача (голове, жълти и червени картони, смени, корнери, удари във вратата, засади). Съставите и статистиката от всеки един от мачовете ще бъдат достъпни абсолютно безплатно за посетителите, независимо дали желаят да проследят основните събития от срещата на живо или имат желание да сверят информацията си с официалния източник, пише сайтът на БФС.

Създаването на www.fpleague.bg е поредната стъпка от развитието на успешния проект - „Електронно първенство“, който беше стартиран сред клубовете от българския елит през 2014 година, а година по-късно обхвана и отборите от второто ниво на българския футбол.

„Електронното първенство“ дава възможност на клубовете да уреждат своите документи (картотеки, преотстъпване на състезатели и др.) по електронен път. Освен това обслужва дигитално и абсолютно всяка една среща от първенствата на Първа и Втора професионална лига, като по-този начин напълно са заместени съдийските и делегатски протоколи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама