Ердоган оттегли всички заведени дела за обида срещу него

07:25, 30 юли 16 / Свят 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че оттегля всички съдебни искове, които са за обида на личността му, предадоха информационните агенции. Преди време правосъдният министър съобщи, че има 1845 съдебни дела за обида на президента.

"Само веднъж ще простя и ще оттегля всички искове за многото случаи на неуважение и обиди, които бяха отправени към мен", каза турският президент по време на събитие в Анакара, организирано да се почете паметта на убитите и ранените при неуспешния опит за преврат на 15 юли. 

Част от подсъдимите за обдиа са лидери на опозиционни партии, а също и хора, публикували коментари в социални медии.

Ердоган отново призова в речта си западните държави да не се месят във вътрешните дела на Турция.

Турският президент също така призова страните от Запада да не се месят във вътрешните работи на Турция. "От ЕС или други западни държави...нито един представител не дойде да поднесе съболезнования", каза Ердоган и отбеляза, че 237 цивилни и лоялни членове на силите за сигурност са загинали при опита за преврат.

В коментар на чистката на десетки хиляди държавни Ердоган каза, че Турция ще отстрани толкова хора, колкото е необходимо. На същото събитие премиерът Бинали Йълдъръм заяви, че в армията няма повече привърженици на проповедника Гюлен, считан от правителстовото, за организатор на опита за преврат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама