Криминалистичната лаборатория бе атракцията във втората Детска академия по безопасност в Разград

06:42, 30 юли 16 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Криминалистичната лаборатория се превърна в атракция във втората Детска академия по безопасност, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Експерти от научно-техническата лаборатория  / НТЛ/ при ОДМВР разказаха на децата от втората смяна на "Еколято 2016" за своята работа. В захлас малчуганите слушаха как се извършват огледи на местопрестъпления, как се изземат следи от слюнка, кръв, мирис, за да се превърнат в доказателства за извършено криминално деяние. Участниците оставиха свои пръстови отпечатъци, а експертът им показа нагледно как "невидимото става видимо" и се снемат дактилоскопски следи.

 Гости на втората за това лято академия бяха децата от клуб "Емпатия" - град Кубрат с ръководител Надие Карагьозова. Те раздадоха "усмивки" на всички присъстващи, а тениска "Благодарност" получи пожарникарят Свилен Иванов.

Демонстрация за всички присъстващи направиха и водачите на служебни кучета. Немската овчарка Умик показа как се залавя въоръжен и опасен престъпник.

Във втората Детска академия по безопасност се включиха над 60 деца. За всички имаше подаръци от полицията - тефтерчета с ценни съвети, а за правилно отговорилите във викторината с въпроси - и раници.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама