Кметът на Разград д-р Валентин Василев се срещна със зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева

20:21, 29 юли 16 / Политика 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Разград д-р Валентин Василев се срещна днес със зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева, съобщиха от общинската администрация. По време на срещата д-р Василев подчерта, че в момента държавата отпуска средства за подобряване на инфраструктурата в областта, което ще подобри условията за привличане на инвеститори. Той сподели, че вече има направени инвестиционни намерения, към които общината е изпълнила своите задължения, за да могат да бъдат осъществени.

Друг важен момент, засегнат на срещата, бе и фактът, че  администрацията е насочила своето внимание към развитието на туризма в Разград. Кметът уточни, че Археологическият резерват „Абритус“ е едно благоприятно място, с огромен потенциал и сред основните цели е да бъде привлечен туристически поток в общината, който ще окаже положително въздействие върху развитието на икономиката в региона. Като благоприятен факт в тази насока д-р Василев изтъкна и намиращия се в пределите на област Разград резерват „Сборяново“, който е под закрилата на ЮНЕСКО и връзката  между двата обекта също е фактор за привличане на туристи.

Взаимно беше приет и фактът, че в община Разград силните страни в индустрията са и в сферата на фармацевтиката и биотехнологиите, които са заложени и в Иновационната стратегия за интелигентна специализация на Република България  2014-2020 г., тъй като налице е развиващата се хранително-вкусова промишленост. Важен фактор в тази насока се явява филиалът на Русенския университет, който също се намира на територията на града. В тази връзка д-р Василев уточни, че е необходимо да бъдат предприети мерки в образованието, които да бъдат насочени към качествена подготовка на потенциални кадри, които по-късно да съдействат за икономическото развитие на общината.

По-късно на среща с представители на бизнеса в Разград заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева обсъдени теми, свързани с бизнес средата в региона и възможностите за кандидатстване на предприятия по ОП „Иновации и конкурентоспособност“. Срещата бе по покана на „Индустриален клъстър - Лудогорие“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама