Общината инвестира над 20 млн. лв. за благоустрояване на Шумен

14:15, 29 юли 16 / Общество 25 193 Шрифт:
Topnovini
Проектните предложения за подобряване на градската среда и образователната инфраструктура, включени в Инвестиционната програма на Община Шумен по Оперативната програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., днес бяха внесени за оценка от Междинното звено в Общината. Това съобщиха от пресслужбата на администрацията.

До 31 октомври звеното трябва да направи преглед за съответствие, допустимост, техническа и финансова оценка на документацията и да я представи на управляващия орган в МРРБ за сключване на договор за финансиране.

По приоритет „Градска среда“ проектното предложение включва  благоустрояване, изграждане и рехабилитиране на пешеходните алеи и тротоари в района на кв. „Тракия“, рехабилитация на ул. „Тича“, благоустрояване на зелена площ до „Диагностично-консултативен център I - Шумен“ ЕООД, благоустрояване на района на кръстовището на ул. „Станционна“ и бул. „Симеон Велики“, благоустрояване, изграждане и рехабилитиране на пешеходни алеи и тротоари в района на ул. Съединение“ от Пенсионерски клуб № 7до Съдебната палата.

В проектите са заложени реконструкция и рехабилитация на пешеходни алеи и тротоари, изграждане на велосипедни пътеки и алеи, пешеходни зони, обособяване на детски площадки, монтиране на паркова мебел – пейки, възстановяване на фонтанки, създаване на условия за достъп на хора с увреждания, въвеждане на енергоефективно улично осветление и осветяване на паркове и междублокови пространства с енергоефективни осветителни тела. Общата стойност на проекта е 7 224 280.94 лв.

В проектните предложения за подобряване на образователната инфраструктура са включени четири училища в Шумен.

Основно ще бъдат ремонтирани сградите на СОУ “Васил Левски“, СОУ „Панайот Волов“, СОУ „Трайко Симеомов“ и НУ „Ил. Р. Блъсков“. Предвидено е полагане на топлоизолация по външни стени, покриви и фасади, подмяна на дограма, цялостен ремонт на ВиК, отоплителна и ел. Инсталации, саниране на дворове, оборудване и обзавеждане. Общата стойност на проекта е 13 044 080 лв.

Строителните дейности по проектите ще започнат през пролетта на 2017 година.

Инвестиционната програма на община Шумен е на обща стойност 26 млн. лв. До 31 юли община Шумен трябваше да подготви 50% от проектните предложения по нея. Освен проекти за подобряване на градската среда и образователната инфраструктура програмата включва ремонт на Младежкия дом, на Летния театър и изграждане на два жилищни блока с общо 50 апартамента от площ по 40 кв.м.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама