Облагородиха пространството западно от големия "Гигант" в Пловдив

12:43, 29 юли 16 / Общество 25 232 Topnovini
Приключиха ремонтните дейности по облагородяване на площта около детската площадка на ул."Васил Левски" - западно от големия Гигант, съобщиха от администрацията на район "Северен".

Подменени са старите тротоарни плочи с нови вибропресовани и се оформени допълнителни алеи с площ 700 кв.м. Монтирани са  нови пейки и кошчета за отпадъци.

Всичко това се случи в допълнение на изградената през 2015 г. нова детска площадка и фитнес на открито. Детската площадка е изцяло съобразена с изискванията на Наредба №1 от 2009 год. и е предназначена за игра на деца на възраст от 0 до 12 години. Тя е с площ 130 кв.м. и има четири съоръжения за игра, разположени върху ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи.Фитнесът е четвърти от този тип съоръжения и седми поред, монтиран на територията на район "Северен" от общо осем на брой.

На тази конфигурация спокойно могат да тренират едновременно до 8 човека. Материалът, от който е изработено съоръжението е неръждаема стомана, прахово боядисана. Желаещите да тренират могат да го правят на успоредка, шведска стена, халки, градусова стълба и двоен лост."Сега вече, живущите в района, ще могат да почиват, спортуват, а малчуганите да играят на едно по-приятно и уредено място", коментира кметът на района Ральо Ралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!