Откриха ролекси ментета на бургаското пристанище

12:09, 29 юли 16 / Крими 25 130 Topnovini
Голяма пратка от близо 8500 артикула, включително опаковки и сертификати за световноизвестни марки часовници, задържаха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас. Задържани са аудио и видео уреди с фалшифицирана марка „BOSE", фалшиви гаранционни карти за часовници с марка „Rolex", луксозни кутии и опаковки за часовници с марки „Rolex" и „Armani",  маратонки с лого на марките „Nike" и „Adidas". Това съобщиха от Агенция "Митници".

Стоките са открити в контейнер от Китай, пристигнал на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център".  Контейнерът  е селектиран за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска" още преди пристигането на кораба. Получател е българска фирма, която впоследствие наредила претоварването на контейнера на камион за Турция. При пристигането на стоката е извършена щателна митническа проверка и е установено, че пратката съдържа 1260 фалшиви гаранционни карти за часовници с марка „Rolex",  1250 луксозни кутии за часовници с лого на същата марка и 1200 подаръчни торбички с лого „Rolex". С марка „Armani" са открити 1250 луксозни кутии за часовници и 1200 подаръчни торбички.

Задържани са също 1287 чифта маратонки с марки „Nike" и „ Adidas",  400 джойстика за управление на компютърни и видеоигри с марки „Sony" и „Xbox",  500 слушалки с марка „BOSE" и  150 тонколони „BOSE". Всички артикули са задържани в изпълнение на Европейски регламент № 608/2013 и Закона за марките и географските означения. За случая ще бъдат уведомени официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

Голямото количество открити гаранционни карти за часовници „Rolex" и луксозни опаковки на световноизвестните марки часовници „Rolex" и „Armani" вероятно са били подготвени за комплектоване с имитации на самите часовници.

Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!