Вирус провали визитата на Бойко Борисов в Хасково

15:22, 28 юли 16 / Икономика 25 251 Topnovini
Летен вирус попречи на премиера Бойко Борисов да присъства днес на символичната копка на завода на японската фирма "Язаки" на пътя Димитровград - Хасково. Съпартийци на министър председателя обясниха, че заради заболяването си той не може да присъства. В същото време той откри най-старата санирана сграда в София заедно с регионалния министър Лиляна Павлова.

Заводът се очаква да заработи след година. Работните места ще са за 3 000 души. Това според вицепремиера Томислав Дончев превръща компанията в един от най-големите инвеститори в България. Досега компанията е открила заводи в Ямбол и Сливен. Министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви, че България предразполага големите инвеститори.

Хасковска област е избрана за третия завод заради добрата инфраструктура, посочи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той изтъкна, че магистрала "Марица" е изиграла ключова роля. Изказването му обаче идва в момент на недоволство на пътуващите по аутобана заради бабуните. В момента тече ремонт на трасето Любимец - Харманли. На няколко пъти се налагаше ремонт и по ЛОТ 1 от Оризово до Димитровград.Заводът ще бъде построен на площ от 64,5 дка, като производството се предвижда да бъде разположено на около 30 000 кв. м. Сградата е проектирана с нужните производствени и складови зони, помещения за сградна и техническа поддръжка, както и със съответните административни и битови помещения. В завода ще се прави асемблиране на кабелни инсталации за автомобилната индустрия.

Кметът на Димитровград Иво Димов пък обяви, че в много скоро време ще започне строителството на още един завод и се очаквало 5-я в Европа строителен предприемач да отвори предприятие в Димитровград. Голяма част от хората обаче не вярват това да се случи. Много от тях изтъкват, че то няма толкова хора в областта, които да работят, защото те вече са емигрирали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!