Рецидивист, обрал туристка в Несебър, отива на съд

15:19, 28 юли 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
23-годишният рецидивист Киряк И. от несебърското село Кошарица е предаден на съд за извършен грабеж на множество движими вещи от туристка в Несебър. Бургаският окръжен съд е насрочил съдебното заседание за 9 август.

Около 21.30 часа на 21 август 2015 година свидетелите М. Т. и Е. К. вървели пеша от стадиона на Несебър, където били на концерт, в посока сградите на „Новия град“. Движили се по тротоарна алея, намираща се до пясъчните дюни.

Е. К. вървяла от страната на дюните, като държала в лявата си ръка дамско портмоне от изкуствена кожа. В него имало безконтактна дебитна карта, пари на обща стойност десет лева, мобилен телефон и няколко други дребни вещи. Внезапно жената усетила как някой я блъска отзад и издърпва от ръката й със сила портмонето. Обръщайки се в същата посока, жената установила, че това е млад мъж, който се затичал към дюните.

Тя и нейната приятелка М. Т. веднага се отправили след него. Докато мъжът изкачвал една от дюните, Е. К. успяла да  го настигне, при което го хванала за крака, но не съумяла да го задържи. Мъжът се скрил сред растителността на дюните.

Пострадалата се отказала да го гони, тъй като преценила,  че местността не е безопасна за тях и подала сигнал на телефон за спешни повиквания 112. Минути по-късно на място пристигнали служители РУ Несебър, на които двете жени обяснили подробно за случилото се, като дали детайлно описание на извършителя на престъпното деяние.

Полицаите предприели обход на района и забелязали мъж, отговарящ на описанието, дадено от пострадалата и нейната приятелка. Оказало се, че това в действителност е обвиняемият Киряк И.

За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 15 г., като съдът може да постанови и конфискация до ½ от имуществото на виновния.

Спрямо подсъдимия са били постановени три  съдебни акта за тежки умишлени престъпления от общ характер, две от които против собствеността. Една от присъдите е била изтърпяна при ефективен режим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама