Данъчните дават на търг над 20 имота на длъжници по Черноморието

10:07, 28 юли 16 / Крими 25 178 Шрифт:
Topnovini
Повече от 20 недвижими имота по Южното Черноморие, на изключително атрактивни цени, обяви за публична продан Националната агенция за приходите в Бургас. Крайната мярка се прилага към длъжници, които не са предприели каквито и да са действия за погасяване, в това число и поетапно, на натрупаните просрочени задължения към републиканския бюджет.

Имотите представляват апартаменти и офисни площи и се намират в Ахелой, курорта Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас. Цените за квадратен метър са твърде атрактивни. Така например апартамент в Несебър е обявен с цена от 650 лева за квадратен метър. Подробна информация за търговете може да се намери в сайта на Националната агенция за приходите -  www.nap.bg .

139 млн. лв. просрочени задължения събраха за първите шест месеца на годината публичните изпълнители от дирекция „Събиране” в териториалната структура на НАП в Бургас. Сумата е с 14 милиона повече от същия период на миналата година. От приходното ведомство в морския град отчитат тенденция на нарастване на доброволното погасяване на просрочени задължения от страна на бизнеса, а също и на физическите лица. Анализите на приходната агенция показват, че около 20 на сто от лицата и фирмите с просрочени задължения остават напълно пасивни и не търсят контакт с НАП въпреки желанието от страна на Агенцията за намиране на варианти за разсрочено погасяване на натрупаните задължения. В тези случаи се предприемат крайните мерки на принудителното изпълнение, запорират се банкови сметки на длъжниците, изземват се пари от каси, налагат се възбрани върху движими и недвижими вещи, разпродава се имущество.

От НАП Бургас апелират към длъжниците да бъдат активни, да търсят контакт с приходната администрация, защото винаги може да се достигне до взаимноприемливо споразумение за разсрочено погасяване на дълговете. Подобни споразумения са постигнати с 431 физически лица и фирми от региона, които правят месечни вноски към бюджета и същевременно поддържат икономическата си активност, успяват да изплащат заплати и да покриват разходите за дейността си.

Териториалната дирекция на НАП Бургас е поставила под постоянно наблюдение 1077 фирми, всяка от които със задължения от над 50 000 лева. Целта на този вид мониторинг е поетапно намаляване на натрупаните просрочия, като се поддържа и активен диалог със задължените лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама