Парцелът на „Емералд“ край морето в Равда се продава за 5,1 млн. лв.

07:29, 28 юли 16 / Икономика 25 969 Шрифт:
Topnovini
Частният съдебен изпълнител Делян Николов е обявил пета публична продажба на парцела от 23 декара на „Емералд пропърти мениджмънт“, който се намира край морето в Равда. Началната цена, от която тръгва търгът, е паднала на 5 163 391 лева, след като предишния път тя бе 5 634 000 лв., показва проверка на Topnovini.bg.

Причината за продажбата на парцела са дългове към „Уникредит Булбанк” АД. Върху имота има вписани две възбрани в полза на същата банка.

Теренът, върху който има основи от започнат и изоставен строеж, беше обявен за продажба през лятото на 2014 г. за 8,5 млн. лв. Тогава никой не пожела да го купи, кандидати не се намериха и на последващите търгове на по-ниска цена.

Дружеството „Емералд пропърти мениджмънт” е свързано с апартаментния комплекс „Емералд бийч ризорт” до Равда, който работи и приема посетители. Преди няколко години той стана известен с недоволството на певеца Филип Киркоров, който имаше апартамент там, но се оплакваше от мръсотията на ферма за прасета, намираща се наблизо.

Според Търговския регистър дружеството е притежание на две офшорни компании – „Спейд бизнес” от Бахамските острови (70 %) и „Сайформ инвестмънтс лимитид” от Кипър (30 %). До 2008 г. едноличен собственик е бил Юрий Янушкевич, който е бил и управител.

Публичната продажба за парцела ще се проведе от 31 юли до 31 август в Районния съд в Несебър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама