Общината иска от държавата имоти на Карандила и на Сливенските минерални бани

07:23, 28 юли 16 / Общество 25 212 Шрифт:
Topnovini
40 предложения са включени в предварителния дневен ред на днешното редовно заседание на Общински съвет Сливен. Ще бъдат внесени още четири допълнителни точки, обяви председателят на местния парламент Димитър Митев.

„Ще поискаме държавата да предостави безвъзмездно имоти на Сливенските минерални бани и бившето зелено училище на Карандила. Трябва да има окрупняване на нашите имоти и да ги предоставяме на инвеститори, които имат намерение да развиват туризъм”, съобщи Митев. Според Кирчо Димитров, член на комисията по оперативен контрол, е необходимо тези предложения да се подкрепят, защото ще донесат финанси в общината.

Съветниците ще гласуват откриване на втора процедура за публичен търг за  отдаване на зъболекарски кабинет в 11-то основно училище. Ще бъде избран представител в Областния съвет за бедствия и аварии. Сред допълнителните предложения са отпускане на финансова помощ за Художествената галерия „Димитър Добрович”, както и за традиционния събор на каракачаните. По искане на Изпълнителната агенция за борба с градушките съветниците ще предоставят безвъзмездно два имота за изграждане на полигони в селата Камен и Николаево.

На тази сесия общинските съветници ще дадат съгласие община Сливен да поиска 278 771,96 лв. от натрупаните отчисленията по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците, необходими за разплащане за предварително третиране на битовите отпадъци от системата за организирано сметоизвозване, тъй като общината си е изпълнила задълженията по този закон. Ще се гласува общината да кандидатства с проект за саниране на сградата на ЦДГ „Звездица“ в кв. „Даме Груев”.

По предложение на Димитър Митев ще се направят промени в ръководствата на постоянните комисии. Митев ще внесе и отчет за работата на общинския съвет през второто тримесечие. Той припомни, че съветниците на предишната сесия възложиха на кмета Стефан Радев и общинската администрация да изготвят оздравителна финансова програма, която ще се дебатира в комисиите през август. Предвижда се общественото обсъждане на програмата да стане на 25 август. Общинският съвет трябва да одобри плана на сесията си на 31 август. След това общината може да поиска безлихвен заем от Министерството на финансите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама