Ученичка от Езиковата гимназия в Добрич с отличие „Национална диплома“

15:48, 27 юли 16 25 305 Шрифт:
Topnovini
Абитуриентката от Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич Марина Радославова Димитрова е носител на почетното отличие Национална диплома, съобщиха за Topnovini.bg от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Марина е с отлична диплома от гимназията и пълни шестици на матурите по Български език и литература и по английски език.

Класирана е на първо място на Международен фестивал „Пижо и Пенда“ в Словакия за учебната 2014/2015 година.

Общо 21 зрелостници от випуск 2015/2016 г. получават отличието. То се присъжда със заповед на министъра на образованието и науката Меглена Кунева.

От тях 8 са на зрелостници от София град, а 13 – от градовете Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Плевен, Пловдив, Силистра, Смолян и Ямбол. Национална диплома се издава на ученици в годината на завършване на средното образование за постигнат общ отличен успех 6.00 и едно или повече отличия, получени от учениците в 11 или в 12 клас от класиране на първо, второ или трето място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата или спорта. Дипломите ще бъдат връчени на церемонии, организирани от регионалните инспекторати по образованието в съответните областни градове. Националната диплома е почетно отличие и има само морална стойност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама