Футболните фенове, пребили пловдивчанин и смолянчанин, отиват на съд

15:16, 27 юли 16 / Крими 25 175 Topnovini
Футболните фенове, които пребиха вчера пловдивчанин и смолянчанин в Слънчев бряг, отиват на съд, съобщиха от Районна прокуратура – Несебър.

31-годишният сръбски гражданин Урош Й. е привлечен към наказателна отговорност затова, че на 26.07.2016 г. около 7 ч. в Слънчев бряг в близост до хотел "Вайълет гардън" по хулигански подбуди, причинил на Г. Х. от Пловдив и на М. Т. от Смолян лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота - престъпление по чл.131 ал.І т.12 вр. с чл.130 ал.І  от НК. За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" до 3 г.

Към наказателна отговорност е привлечен 30-годишният сръбски гражданин Неманя С., който причинил на Д. Г. – полицай от РУП Бургас, командирован в РУП Несебър, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, чрез нанасяне на удар с палка в областта на главата, който удар е причинил напречно теменно-тилна рана, както и затова, че на същата дата и място по хулигански подбуди, причинил на М. П. от Бургас лека телесна повреда.

Наблюдаващият прокурор при Районна прокуратура Несебър е постановил задържане и за двамата обвиняеми за срок от 48 ч., с оглед осигуряване на явяването им пред Районен съд Несебър за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

По делото продължават активните процесуално-следствени действия, изразяващи се в разпити на свидетели, разпознаване на заподозрени лица, изчаква се получаването на заключенията по част от назначените съдебно-медицински експертизи, технически и оценъчни такива и други, като при наличие на достатъчно доказателства ще бъдат извършени и нови привличания на обвиняеми лица към наказателна отговорност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!