"Ботаническа банда" разкрасява село Крислово

11:45, 27 юли 16 / Общество 25 179 Topnovini
Около 20 младежи от село Крислово, на възраст между 12 и 19 години организирани в "Ботаническа банда" са се амбицирали да разкрасят селото и да го направят по-добро място за живеене, съобщава кметът на Крислово Димитър Андреев, цитиран от радио "Фокус" – Пловдив.

"Предложиха ми да организирам младежта, за да бъдат полезни, загатнах им и те изригнаха", заяви кметът. Утре в 8.30 часа младежите, облечени във фланелки с надпис "Ботаническата банда на община Марица. Младежи в действие" започват да боядисват бордюрите - около 5 км, с качествена боя.

Следващата акция ще е боядисване на пейките в парка и мостче. Селото има 700 жители, сред които и много млади хора. То се намира на 10 км от Пловдив. "Училище нямаме, но имаме нова детска градина, направена по нов проек", каза Андреев. Хората в селото не са богати, но трудолюбиви, занимават се повече със земеделие, има и двама-трима сериозни животновъди. Младите хора работят в Пловдив и си пътуват.

По думите на кмета, децата на Крислово са много амбициозни и той иска да използва това, за да се разкраси селото. "Ние така пораснахме - с бригади, затова искам да го възродя това", поясни кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!