Ясно е класирането за прием на децата в детските заведения в Пловдив

10:37, 27 юли 16 / Общество 25 164 Шрифт:
Topnovini
В проведеното класиране за прием в детските заведения на 26.07.2016 г участие са взели 1111 деца, съобщиха от Общината.

От тях 870 са на яслена възраст, като обявените места бяха общо 838. Важно е да бъде спазен срокът 1 август включително, до който родителите на класираните деца трябва да подадат документи за записване в детските заведения, в които са приети.

Към момента свободните места за всички възрастови групи, с изключение на яслените, са достатъчно за кандидатстващите деца. На предстоящите класирания ще бъдат обявени повече свободни места и за яслените групи, така че ще бъдат приети всички желаещи и от тази възрастова група – необходимо е само 3-годишните да постъпят през септември в детските градини.

Следващото класиране е на 11 август. Свободните места за него ще бъдат обявени до 2 август, включително. При кандидатстване за прием и подбора на детски заведения от изключително значение е родителите да се съобразят с наличните свободни места. Анализите показват, че има значителен брой подадени заявления преди няколко месеца, които се прехвърлят автоматично от едно класиране към всяко следващо и в посочените до 5 детски заведения вече няма свободни места. Тези деца няма как да бъдат класирани.

Родителите следва да са по-активни, да се запознаят с местата, с адресите на яслите и градините и условията в тях, за да изберат подходящите, възможни за класиране детски заведения. При наличие на заявления със статус "подадено" и необходимост от ново подреждане на желанията, родителите следва да ги анулират и да подадат нови. Крайният срок за подаване на заявление онлайн за предстоящото класиране е 9.08.2016 г. За тези, които използват помощта на директорите, срокът е 5 август.

Информация за свободните места в тях може да бъде намерена на сайта на общината www.plovdiv.bg в раздел "образование". Записването в тези групи е на място в училищата и не е обвързано със системата за прием в детските заведения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама