Изгоря 450 дка млада гора над Стара Загора

10:31, 27 юли 16 / Общество 25 188 Topnovini
Общо 450 дка млади дръвчета са изгорели при снощния пожар над Стара Загора, съобщи инж. Петър Заяков, шеф на Регионална дирекция по горите. 

Това са площите залесени през 2010 -2011 година с бор, кедър, дъб и акация,  след големия пожар на същото място  три години по-рано. „Сега трябва да залесяваме отново”, поясни инж. Заяков. Изгорели са и 50 декара със сухи треви и храсти.

Огънят лумна вчера около 16 часа по пътя за „Дъбрава” в дере със сухи храсти и отпадъци. След това е обхванал и новозалесените райони.

В борбата с огнената стихия се включиха седем противопожарни автомобила от Стара Загора, Казанлък, ТЕЦ „Марица-изток 2” и ТЕЦ „КонтурГлобал Марица-изток 3”. В гасенето участваха и служители на Регионална дирекция на горите с високопроходима техника. Зам.-кметът Йордан Николов също пристигна на мястото. Пожарът бе потушен около 22.40 часа.

На място в момента дежурят два противопожарни автомобила и два екипа от горски служители. Ще бъде извършен и оглед, за да се установят причините за пожара.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!