Съдиите и асистентите с отлично представяне на летния семинар в Сливен

09:28, 27 юли 16 / Спорт 25 180 Шрифт:
Topnovini
Летните семинари със съдиите и асистент-съдиите в Първа и Втора професионална лига, както и в първенствата U17/U19 се проведоха в Сливен при перфектни условия и отлично представяне на арбитрите, съобщиха от БФС. 

Знанията си опресниха и съдийските наблюдатели в професионалния футбол. В продължени е на седмица консултантът на президента на БФС по съдийските въпроси -  Марк Бата не пожали време и сили, за да предаде своя опит и знания на всички участници. Организацията бе на традиционно добро ниво и въпреки немалките групи, програмата се спазваше изключително стриктно. Съдиите и асистент-съдиите покриваха новите фитнес тестове на ФИФА, както и комбиниран "видео-теоретичен" тест, които се оказаха леко препятствие за огромния процент от тях.

Те имаха и работа на терен, където бяха отработени немалко игрови ситуации с помощта на футболисти от ДЮШ на ФК "Сливен". Най-сериозно внимание бе обърнато на темите "Защита на състезателите", "Мениджмънт на играта и играчите", "Личност на съдията", "Четене на играта", "Авантаж", "Работа в екип", "Комуникация" и най-вече на влезлите в сила нови изменения и допълнения в "Правилата на Играта".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама