Заради липса на локомотиви БДЖ променя разписанието на влакове от днес

07:23, 27 юли 16 / Общество 25 292 Шрифт:
Topnovini
От днес влиза в сила промяната в разписанието на някой от влаковете, припомнят от “БДЖ – Пътнически превози” . На територията на Община Сливен до 14 септември  ограничението е в сила за  пътнически влак №80144 Бургас - Сливен и на пътническите влакове с номера 80251, 80252 и 80523 Карнобат - Бургас - Карнобат ще бъде организиран алтернативен транспорт по маршрута.

 В участъка Карнобат - Бургас, където продължават мащабните инфраструктурни ремонти в отсечката Бургас - Айтос, придвижването на пътници ще бъде облекчено чрез осигуряване на автобусен транспорт по целия маршрут на влаковете (№80141, 80142, 80145, 80250), което ще доведе до отпадане на неудобните прекачвания на пътниците.  Коригира се разписанието на влак №80121 Ямбол - Бургас, като се променя часа на пристигане в гара Бургас - 07:05 часа.

Промяната се налага поради системния недостиг на изправни локомотиви през последните дни.

В разгара на лятото националният железопътен превозвач среща затруднения в непредвиден мащаб с изправността на локомотивите, които обслужват 560-те влака по действащия График за движение, уточняват от “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД. Сериозни всекидневни аварии затрудняват навременното осигуряване на годен железопътен състав и създават неудобства за хиляди пътници по различни направления. Пикът в авариите се дължи на напредналата експлоатационна възраст и интензивното натоварване на машините – средната възраст на локомотивите в състава на пътническите влакове на националния превозвач е около 40 години, като всеки от тях обслужва по няколко влака в рамките на денонощието.

С цел гарантиране на безпроблемното придвижване и намаляване на непредвидено дългото чакане на влакове в гарите, “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД прибягва до непопулярната мярка временно да промени движението на някои композиции с малък брой пътници и осигури алтернативни възможности за придвижване.

“БДЖ – Пътнически превози” ЕООД се ангажира със спешни ремонти на локомотивния си парк, гарантиращи безпроблемното спазване на разписанията от 15-и септември 2016 г. За тази цел транспортното дружество е разработило план за действие, осигуряващ срочния ремонт на необходимите локомотиви в рамките на следващите по-малко от два месеца.

Подробна информация за въведените промени пътниците могат да получат от гишетата „Информация” и билетните каси в най-близката гара, на националния информационен телефон 0700 10 200 или на официалната интернет страница www.bdz.bg. На интернет страницата ще бъде публикувано и разписанието на автобусите в участъците, където влаковете ще бъдат временно заменени с алтернативен транспорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама