Плажовете „Иракли”, „Алепу” и „Корал” остават неохраняеми

07:22, 27 юли 16 25 848 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плажовете „Иракли“ в община Несебър, „Алепу“ в община Созопол и „Корал“ в община Царево остават без спасители през лятото. За тях не е се е явил нито един кандидат по обявената процедура за частично обезпечаване на водноспасителната дейност от Областна администрация Бургас, съобщиха от там.

За другите два неохраняеми до момента плажа – „Поморие-север” и „Атанасовска коса, без част 1”, оферта е подало едно дружество - "Интернешанъл уотър рескю" от Бургас. Ангажимент на фирмата, след подписване на договор с Областна администрация Бургас, е да осигури по един спасителен пост, оборудван съгласно изискванията, както и спасители за двата плажа.

Припомняме, че правителството спешно отпусна допълнителни 700 хил. лв. с идеята да се осигурят спасители на неохраняемите плажове по цялото Черноморие заради зачестили инциденти.

„Животът и здравето нямат цена, затова отделяме тези средства и така подпомагаме и сигурността на хората, и туризма. Но при толкова туристически браншове и предприятия е можело да се осигурят плажовете“, коментира тогава премиерът Бойко Борисов решението на Министерския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама