Масово не издават касови бонове на румънци по Северното Черноморие

20:17, 26 юли 16 / Крими 25 180 Шрифт:
Topnovini
Търговци и собственици на заведения в Крапец и Дуранкулак масово „забравят“ да издават касови бонове на румънски туристи, които през почивните дни прескачат до Северното Черноморие. Това са установили инспектори от НАП Варна. По тази причина проверките в почивните дни и в най-отдалечените места ще бъдат засилени. „По предварителна информация, на румънците, които посещават през почивните дни Северното Черноморие, не им се издават касови бележки, а бележки от кочан, който не отговаря на счетоводните закони“, обясни Красимир Павлов от приходната агенция във Варна.

От началото на юли до момента служители на НАП във Варна са извършили 2800 проверки на търговски обекти и заведения по Северното Черноморие. За този период са съставени 531 акта за административни нарушения. Най-честите нарушения на търговците са неиздаване на касови бележки и разлика в касовата наличност.

По време на проверките са открити 8 обекта, които работят без касови апарати и без изградена дистанционна връзка с НАП, обясни още Красимир Павлов. Две от въпросните заведения са в Балчик и „Албена“, а шест - в „Златни пясъци“. Един от баровете в курорта край морската столица е запечатан за месец. Собствениците на останалите заведения са отстранили нарушенията, те ще бъдат глобени със суми между 3000 и 10 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама