Три плажа в Бургаско без нито едно нарушение

13:08, 26 юли 16 / Общество 25 161 Шрифт:
Topnovini
Нито едно нарушение не е констатирано на три плажа в Бургаско. Това са „Бургас – север”, „Младост-ММЦ„ и „Устие на р. Велека”. При тях са изпълнени всички изисквания по договор.

Като цяло няма установени съществени нарушения по плажовете, отдадени под наем от Областна администрация Бургас. Комисията, назначена със заповед на областния управител Вълчо Чолаков,  и тази година обходи и провери десетте плажни ивици -  „Обзор –юг”, „Несебър –стар град”, „Несебър –изток”, „Поморие – централен”, „Бургас-север”, „Крайморие”, „Младост-ММЦ”, „Малък плаж Лозенец”, „Царево-Василико”, „Устие на река Велека”.

Проверяващите са констатирали, че почти всички миналогодишни предписания към стопанина на „Обзор-юг” са изпълнени и към днешна дата плажът се намира в добро състояние. Лично областният управител и заместникът му Владимир Крумов провериха част от плажните ивици като извършиха внезапна повторна проверка, непосредствено след тази на комисията.  Осигуряване на водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравното и медицинско обслужване, както и санитарно-хигиенното поддържане на плажовете бяха част от нещата, които проследиха проверяващите.

Като основен проблем наемателите споделиха липсата на достатъчен брой квалифицирани кадри за позицията спасител. Сред установените нарушения са липса на далечни плаващи знаци, табели за обозначаване на зоната за свободно разполагане на плажни принадлежности, несъответствие в някои от схемите за преместваеми обекти и съоръжения. На една от плажните ивици е констатирана липса на спасителна лодка, а на друга наличие на воден атракцион тип понтон без необходимата документация и разрешителни. 

На наемателите на плажове, където са констатирани нарушения, са издадени предписания, които трябва да бъдат изпълнени. Нарушителите, които не вземат под внимание предписанията на експертите, ще бъдат санкционирани.

„Плажовете в областта са една от основните причини туристите да избират нашия регион за почивка. Затова е важно да поддържаме високо ниво на обслужване, поддръжка и хигиена. Лично се включвам в проверките, когато това е възможно, за да видя и чуя на място проблемите и на плажуващите и на стопанисващите плажни ивици. Стриктно продължаваме да следим дали наемателите изпълняват поетите ангажименти. В голям степен от тях зависи с какви впечатления от родното море ще си тръгнат почиващите и ще се върнат ли отново в бургаско“, коментира Чолаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама