Ремонтират и освежават детските и спортни площадки във Велико Търново

12:51, 26 юли 16 / Икономика 25 117 Topnovini
Във Велико Търново ремонтират и освежават детските и спортни площадки. Плановата дейност е възложена от Общината и се финансира със средства по инвестиционната програма. Всички зони за игра на малчуганите и за спорт се проверяват предварително от специалисти и при констатирана необходимост от частични ремонти, последните се извършват.

Превантивните мерки са с цел гарантиране на сигурността и безопасността на децата, младите хора и спортуващите великотърновци. По този начин се подобряват и условията за детска игра, спорт и отдих.

До момента са проверени над десет детски и спортни площадки в парковете „Дружба” и „Акация”, в квартал „Колю Фичето” – в междублоковите пространства между улиците „Симеон Велики”и „Полтава” и в района на Двореца на културата и спорта „Васил Левски”, както и в района на парк „Руски”. Амортизираните части и елементи са подменени, съоръженията са боядисани.

Дейностите ще продължат по график и в останалите зони за спорт, детски забавления и отдих на територията на Велико Търново.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!