Разкриха склад за нелегална продажба на тютюн за наргиле в Бургас

11:06, 26 юли 16 / Крими 25 355 Шрифт:
Topnovini
Склад за нелегална продажба на тютюн за наргиле без платен акциз разкриха митнически служители в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“. Специализираната операция  е извършена след проследяване на обяви в интернет за продажба на тютюневи изделия от юридическо лице с адресна регистрация в Бургас, без фирмата да има издадено разрешение за такава търговия по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Служителите от отдел „Митническо разузнаване и разследване" към Митница Бургас са посетили като „клиенти" нает от фирмата склад за търговия на едро в Бургас. Складът е за сувенири, играчки, домашни потреби.

Митничарите установяват на място, че на отделни рафтове в склада са изложени с етикети и цени опаковки тютюн за наргиле с различни аромати, след което извършват контролна покупка на търговско количество от предлагания тютюн за наргиле. Продавачът в склада им доставя 100 кутии тютюн за наргиле без български акцизен бандерол.

При последвалата проверка, митническите служители откриват в склада общо 420 кутии тютюн за наргиле в търговски опаковки по 50 грама - всички без акцизен бандерол, с аромат на ябълка, мента, лимон, банан, диня и др. Иззетото количество тютюн за наргиле без акцизен бандерол е с общо тегло 21 кг. Взети са проби за лабораторен анализ.

Работата по случая продължава. Фирмата подлежи на имуществена санкция по Закона за акцизите и данъчните складове - двойният размер на дължимия акциз за иззетия тютюн, който в случая е 6384 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама