Бивш директор на болница се изправя пред съда заради сключване на неизгодна сделка

10:24, 26 юли 16 / Крими 25 230 Шрифт:
Topnovini
Окръжна прокуратура-Ямбол предаде на съд бивш Изпълнителен директор на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ в града, обвинен в съзнателно  сключване  на неизгодна сделка -  консултантски договор, от който произлезли значителни вреди за здравното заведение

Любомир М. е подсъдим за две престъпления – за това, че  на 10.11.2014 г. в .Ямбол, в качеството си на длъжностно лице – изпълнителен директор на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ АД –  Ямбол, съзнателно сключил неизгодна сделка – договор за предоставяне на консултантски услуги от 10.11.2014г. с търговско дружество с предмет: попълване и окомплектоване на необходимите документи за кандидатстване по проект „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, като от това са произлезли значителни вреди за МБАЛ „Св.Пантелеймон“ АД – Ямбол в размер на общо 23 400лв. с ДДС, изплатени от МБАЛ „Св.Пантелеймон“ АД – престъпление по чл. 220, ал.1 от НК, както и затова че на 10.11.2014 г. в . Ямбол, в качеството си на длъжностно лице – изпълнителен директор на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ АД –  Ямбол, съзнателно е сключил неизгодна сделка – договор за предоставяне на консултантски услуги от 10.11.2014 г., с предмет: извършване на консултантски услуги, свързани с изготвянето на анализ по разходи и ползи на проект на МБАЛ „Св.Пантелеймон“ АД – Ямбол, съгласно изисквания за кандидатстване по проект, като от това са произлезли значителни вреди за МБАЛ „Св.Пантелеймон“ АД – Ямбол, представляващи сумата от 23 400лв. с ДДС, платени от МБАЛ „Св.Пантелеймон“ АД – Ямбол по фактура.

Спрямо подсъдимото лице е взета мярка за неотклонение „Подписка“. Окръжен съд-Ямбол в насрочил съдебното заседание за 29.09.2016г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама