Aктуализират програмата за капиталови разходи на Община Добрич

08:56, 26 юли 16 / Общество 25 244 Шрифт:
Topnovini
Промени в Програмата за капиталови разходи на Община Добрич предстои да разгледа Общинският съвет на заседанието си от 9 часа днес.

Това се налага поради отпадане на няколко обекта. Сред тях са основен ремонт на покрив „Концертна зала – Добрич”, тъй като залата ще бъде цялостно реновирана, както и изготвяне на технически паспорти на училищата „Христо Смирненски“ и „Никола Вапцаров“, тъй като избраната фирма се е отказала. Няма да се извърши и проектиране и изграждане на битова канализация по ул. „Липите”, като средствата от този обект се насочват към дирекция „Хуманитарни дейности”, за неотложни дейности по детски градини и ясли.

 Предстои да се извърши подмяна на дограма на детска ясла №4, основен ремонт на покрив детска ясла № 1, подмяна на дограма на ЦДГ №7, основен ремонт на покриви ЦДГ №20 и 23, циркулационна помпа ЦДГ №32 и блок за установяване плътността на газта ЦДГ №17. Ще бъде закупен специализиран автомобил за дирекция „Хуманитарни дейности”.

В програмата ще бъдат вписани 10 000 лева, които „Клас олио” прави като дарение за ремонт на детска и спортна площадка в междублоково пространство на жк "Балик". Освен това, ще се заложи разработване на инвестиционен проект за изграждане на нова подпорна стена намираща се пред блок с адрес бул. "25-ти септември" №64, вх. Д и Е;  и обследване за енергийна ефективност в съответствие със ЗЕЕ, обследване за установяване на техническите характеристики и изготвяне на технически паспорти на жилищни сгради на територията на град Добрич, по ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г.

В Програмата за капиталови разходи, след освобождаване на средства от РИОСВ – Варна, ще се включат и няколко инвестиции за  регионалното депо с. Стожер.

 

Общата стойност на програмата се увеличава от 3 838 656 лева на 4 110 894 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама