Испанци представят в Пловдив проекта "Европа Транзит"

08:09, 26 юли 16 / Общество 25 231 Шрифт:
Topnovini
Екип от Сан Себастиан - Европейска столица на културата 2016, представя днес в Пловдив проекта "Европа Транзит".

Презентацията е от 11 часа в Дома на културата "Борис Христов".

Пловдив е сред десетте града, участващи в големия европейски проект "Европа Транзит" на Сан Себастиан. Общо десет документални филма, заснети в Сеу̀та (Испания), Белфаст (Северна Ирландия), Дрезден (Германия), Вроцлав (Полша), Сараево (Босна и Херцеговина), Калининград (Русия), Пафос (Кипър), Прищина (Косово), Истанбул (Турция) и Пловдив ще разказват в рамките на 60 минути за моменти, в които се отстояват и защитават човешките права.

През интервюта и лични срещи всеки документален филм представя няколко различни гледни точки - на общността, на обективния журналист и на артиста, които дават възможност да се сглоби не само актуалната социална картина, но и да се покаже как културата и изкуството могат да участват активно в нея.

Екипът от Испания е в Пловдив с двама топхореографи, които ще потърсят път за преосмисляне чрез танц на изолираните групи в града.

Готовият филм ще бъде излъчен на форумите на "Пловдив 2019" и в рамките на фестивала OneDanceWeek през октомври, както и ще има своята премиера пред европейската публика в семейството на ЕСК и другите градове участници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама