Още 1 500 000 къса цигари са открити при разследването на случая с контрабандата тютюневи изделия

21:00, 25 юли 16 / Крими 25 128 Шрифт:
Topnovini
Още 1 500 000 къса цигари са открити при разследването на случая с контрабандата на цигари за 750 000 лв., съобщиха от Агенция „Митници“. Това е станало при съвместни действия, ръководени от прокуратурата.

Складът пък, където са били укрити папиросите, се е намирал в село Нови хан. Те са иззети.

Съвместната акция на служители на Дирекция „Митническо разузнаване и разследване" при Агенция Митници и от Сектор „Контрабанда" при ГД „Борба с организираната престъпност" е осъществена на 23 юли.

Действията са предприети с цел установяване движението на камион, засечен през нощта същия ден на ГКПП „Дунав мост“ с голямо количество контрабандни цигари, и проверка за наличието на склад за съхранение на тютюневи изделия без български акцизен бандерол. От извършените инспекции било установено, че композицията е пътувала за област София.

В резултат на оперативната работа е локализирана и складовата база в село Нови Хан. При процесуално-следствените действия, извършени под наблюдението на Районна прокуратура – Елин Пелин, са открити и иззети 150 мастербокса цигари /1 500 000 къса/, без български акцизен бандерол.

Припомняме, че на 23 юли през нощта бе предотвратен опит за пренасяне през ГКПП-Дунав мост Русе на 200 мастербокса /2 млн. къса/ цигари без български акцизен бандерол. Задържаният товарен автомобил е пътувал от България за Румъния.

В специално изграден тайник в предната стена на ремаркето на превозното средство бяха укрити кашоните с контрабандни цигари. Общата им стойност е изчислена на 750 000 лева по цени на съдопроизводството. Шофьорът на превозното средство, румънски гражданин, бе задържан в следствения арест с прокурорска мярка за 72 часа.

В резултат на предприетите съвместни действия на служители на Агенция „Митници" и ГДБОП, под ръководството на прокуратурата, са открити и иззети общо 350 мастербокса цигари /3 500 000 къса цигари/. Предотвратената щета за републиканския бюджет възлиза на 1 312 500 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама