Плевенската „Паркстрой“ е спестила 500 хил. лева от външни услуги

17:49, 25 юли 16 / Икономика 25 173 Шрифт:
Topnovini
С близо 500 хил. лева са намалели разходите, плащани за външни изпълнители от общинската фирма „Паркстрой“, съобщи днес управителят на дружеството Красимир Петров по време на седмичната оперативка в общината.

 

Той уточни, че през 2015 г. за шест месеца възлагането на поръчки на външни фирми е било на стойност 540 000 лв., а сега за първото полугодие на годината е 49 000 лв. Така с прекъсването на практиката да се възлагат дейности на други фирми, са спестени 500 000 лв., които остават в бюджета на общината. В същото време отново за първата половина на тази година „Паркстрой” е и на печалба от 47 000 лв., уточни Красимир Петров.

 

По повод отчетените цифри кметът Георг Спартански заяви, че с по-малко средства, но по-ефективно изразходени, за изминалите 6 месеца, е свършена по-голям обем работа, отколкото за предходни сравними периоди.

 

„Няма да скрия пред журналистите, че на тази сесия ще има опити да се превземе фирмата на абордаж, както и няма да скрия и няма да си спестя нито едно усилие това да не се случи. Тези, които си мислят, че фирмата ще бъде оставена на разграбване и ще си правят каквото си знаят и както те си знаят, просто не са познали”, категоричен бе Спартански.

Той добави, че в момента резултатите на фирмата показват как с по-малко пари са свършени много повече и по-качествено дейности, изплатени са всички задължения към лица, осъдили „Паркстрой”, към такива, които са имали претенции, покрити са и борчове към НАП, заплатите се изплащат. На редовната сесия на общинския съвет в четвъртък ще бъде предложено назначението на нов управител на дружеството

.„Ако някой си мисли, че ще точи фирмата като смени управителя, просто не е познал. Точене на фирмата няма как да се случи, ако кметът не е в играта. А аз няма да бъда в тая игра, нито в някоя друга”, заяви Георг Спартански. Той бе категоричен, че който и да бъде управител на „Паркстрой”трябва да знае, че ще бъде строго контролиран. Всяка седмица се извършват проверки за свършеното и се протоколира двустранно, поясни кметът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама