Тръгна надпреварата за 26-те млн. лв. за строителство на обхода на Ахелой

15:29, 25 юли 16 / Икономика 25 222 Шрифт:
Topnovini
Стартира обществената поръчка за строителство на обхода на град Ахелой - път І-9 Слънчев бряг – Бургас, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Участъкът е с дължина 4,5 км.

Индикативната стойност на поръчката е 26 млн. лв. без ДДС. До 19 септември тази година е срокът, в който кандидатите за изпълнители могат да подават офертите си за участие. Очаква се в надпреварата за апетитната поръчка да се включат най-големите пътностроителни фирми в България.

Трасето на обхода преминава по нов терен, като се отделя от съществуващото трасе на път I-9 Слънчев бряг – Бургас след настоящото кръгово кръстовище при км 207+500, обхожда гр. Ахелой от север и се включва отново в път I-9 при км 212+233.06. Ще бъдат изградени две самостоятелни платна, с по две ленти за движение във всяка посока.

С новото трасе ще се повиши безопасността, тъй като транзитният трафик да бъде изведен извън Ахелой, скоростта на движение и удобството при пътуване. Изнасянето на трафика извън населеното място ще намали замърсяването на въздуха в града.

Първокласният път I-9 е от изключително значение за Бургаския регион. Съществуващият участък, който преминава през града, е с интензивно движение и разрастването на туристическите комплекси допълнително натоварват пътуването. Действителната скорост на движение през летните месеци е около 30 км/ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама