Контрабанден парфюмен концентрат спипаха митничарите на Малко Търново

13:23, 25 юли 16 / Крими 25 131 Шрифт:
Topnovini
13 литра контрабанден парфюмен концентрат в пластмасови бутилки откриха митническите служители на пункта в Малко Търново, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Недекларираният парфюмен концентрат е с 13 различни дамски и мъжки аромати, обозначени с букви и цифрови кодове върху еднолитровите бутилки. Те са открити при щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници, който е пътувал за Румъния през България. На българския митнически пункт шофьорът и всички пътници са обявили, че не внасят нищо за деклариране. 

При последвалата проверка на автобуса и багажа на пътниците, включително с рентгенова апаратура, митничарите откриват чанта с шест литра парфюмен концентрат в еднолитрови пластмасови бутилки. Още 7 бутилки с парфюмен концентрат са открити под седалка в автобуса.

Установено е, че цялото количество от 13 литра парфюмен концентрат е собственост на една от пътничките в автобуса - румънска гражданка. Срещу нея е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Румънката е посочила в писмените си обяснения, че е закупила парфюмния концентрат в Турция с цел търговия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама