Наказаха нарушители на екосредата в Старозагорско

07:50, 25 юли 16 / Общество 25 212 Шрифт:
Topnovini
Два акта за констатирани административни нарушения са съставени от инспекторите на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)  в Стара Загора през юни.

Единият е на физическо лице от Казанлък за нарушение на Закона за управление на отпадъците- лицето е съхранявало около 3 тона пластмасови отпадъци, без да притежава регистрация и регистрационен документ за дейности по третиране на отпадъци, а вторият на ‘’Роберт България’’ , с.  Долно Сахране, общ. Павел баня за нарушение на Закона за водите. Дружеството е зауствало отпадъчни води в язовир „Копринка” без издадено разрешително за заустване в повърхностен воден обект.

 През юни експертите на РИОСВ  са извършили общо 135 контролни проверки на 109 обекта и дейности, оказващи въздействие върху компонентите на околната среда и са издали 77 предписания.

Издадени са и три  наказателни постановления с наложена имуществена санкция на обща стойност  14 000 лв. От тях две за 12 000 лв. са за „Брикел” за неизпълнение на предписание и на условия в комплексното разрешително. Третото е на сливенското дружество „Рафтис-Милк” за нерагламентирано заустване на отпадъчни води.

 През юни са наложени две еднократни санкции за констатирани наднормени замърсявания по компонент води – глоба в размер на 680 лв. е наложена на  дестилерия за производство на етерични масла в с.Зимница, община Мъглиж, за превишение на индивидуални  емисионни ограничения,  другата санкция от  81 лв. е за Цех за производство на етерични масла в  Гурково, също за превишение на индивидуалните емисионни ограничения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама