Рецидивист, теглил пари от чужда дебитна карта, е предаден на съд

20:05, 24 юли 16 / Крими 25 165 Шрифт:
Topnovini
Окръжната прокуратура в Русе е внесла в съда обвинителен акт срещу 26-годишен мъж, изтеглил неправомерно пари от чужда дебитна карта, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Според държавното обвинение, на 9 юни 2015 г. в Две могили, Владимир Й. използвал дебитна карта, без съгласието на титуляра.

През октомври 2014 г. обвиняемият отишъл при пострадалата жена и поискал да остане да живее при нея, тъй като баща му го бил изгонил. Независимо от това, че жената не била съгласна, той се нанесъл в жилището й.

Обвиняемият бил осъждан, не работел, нямал никакви пари и постоянно разчитал на възрастната жена да му дава средства за преживяване.

Той забелязал, че картата, по която получава пенсията си, жената държи заедно с пин кода в тефтерче и решил да я вземе и изтегли пари, което и направил вечерта на горепосочената дата. Това станало, след като обвиняемият се възползвал от невниманието на жената, взел картата, заедно с пинкода и излязъл.

От банкомата изтеглил 230 лв., купил си цигари и бира, седнал на центъра да пие и загубил останалите пари. Късно вечерта се прибрал и върнал картата с пинкода, откъдето ги бил взел.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама