РИОСВ – Пловдив с детски празник за Европейската седмица на мобилността

14:53, 24 юли 16 / Общество 25 306 Шрифт:
Topnovini
Регионалната инспекция по околна среда и води – Пловдив (РИОСВ) съвместно с Община Пловдив и район „Централен“ ще организират детски празник по повод Европейската седмица на мобилността (16 – 22 септември). За втора поредна година в Цар-Симеоновата градина на 16 септември ще бъдат обособени 5 къта със занимания за деца от 3 до 11 години. Ще се организират състезания по скоростно и майсторско каране с велосипеди, тротинетки и ролери, викторини и забавни игри по безопасност на движението. Малчуганите ще рисуват и на асфалт.

Координатор на национално ниво на Европейската седмица на мобилността е Министерството на околната среда и водите. Мотото на кампанията тази година е „Интелигентно придвижване. Силна икономика“.

В кампанията може да се включат училища, общински и бизнес институции и неправителствени организации. За участие в нея е необходимо да се направи регистрация на интернет-страницата на Европейската седмица на мобилността www.mobilityweek.eu/europeanmobilityweek/. Инициативата насърчава европейските общини да въведат и подпомогнат устойчивия транспорт, за да осигурят по-чиста околна среда и по-здравословен начин на живот на гражданите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама