Кристалина Георгиева пред "Люксембургър Ворт": ЕС е най-хубавото нещо за България

12:11, 24 юли 16 / Общество 25 155 Шрифт:
Topnovini
Европейският съюз е най-хубавото нещо, което можеше да се случи на България и Румъния. Това заявява Кристалина Георгиева в интервю за най-влиятелния вестник в Люксембург - "Люксембургър Ворт".

Тя допълва, че хората в тези две страни очакват Европейския съюз да помогне на държавите им да решат проблемите си. "Например, в България европейските институции имат роля в гарантиране върховенството на закона, чрез механизма за сътрудничество и проверка. Но за съжаление еврооптимизмът не е повсеместен и в много страни той е отстъпил място на популизма", коментира тя. 

И признава, че Европейският съюз трябва положи усилия да обърне тази тенденция.

“Трябва да си направим изводите от референдума във Великобритания. Да си вършим работата добре и да обясняваме на хората това, което правим,” казва Кристалина Георгиева.

“Нека престанем да говорим за Европейският съюз в трето лице. Европейският съюз сме всички ние", призовава Георгиева и допълва, че няма смисъл комисията да застава срещу страните членки или обратното.

“В Европа имаме още един шанс да престанем да се сочим с пръст един друг и да обединим силите си”, казва още Кристалина Геогриева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама