Забраняват ТИР-ове по пътя Дуранкулак - Варна

06:14, 24 юли 16 / Общество 25 239 Шрифт:
Topnovini
Връща се забраната за движение на тежкотоварните МПС над 12 тона по всички автомагистрали и първокласни пътища, съобщава пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Причината е постъпила жалба на „Българската асоциация на пострадали при катастрофи“ от 20 юли 2016 г, с която иска отмяна на изменението на заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“. Решението влезе в сила от петък – 22 юли.

Основен мотив са няколкото тежки пътнотранспортни произшествия с участието на товарни камиони, възникнали през юли, след отмяната на лятната забрана. Според посочените данни в жалбата само на 13 юли 2016 г. са станали 3 тежки ПТП с участието на 5 камиона.

Сред другите мотиви на Асоциацията на пострадалите при катастрофи за повторното въвеждане  на забраната са: засиленият трафик през летните месеци в дните петък и неделя, изключителната опасност и предпоставки за ПТП заради неправилни изпреварвания и дълги колони, предизвикани от тежкотоварните автомобили, както и предпоставките за инциденти, които се създават от хилядите транзитни турски граждани, които преминават по направлението ГКПП „Калотина“ - ГКПП „Капитан Андреево“.

За периода до 15 септември се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т в петък - от 17 ч. до 20 ч., и в неделя - от 14 ч. до 20 ч.

В област Добрич ограничението касае участъкът от републиканския път  I-9 Дуранкулак – Варна. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама