Защо германците не искат оставки след случая в Мюнхен, пита Борисов

16:39, 23 юли 16 / Политика 25 214 Шрифт:
Topnovini
“При ситуация, подобна на тази в мюнхенския търговски център от вчера, всички у нас ще питат премиера кога ще поиска оставката на един или друг министър, докато в европейските страни хората подкрепят ръководителите си”, заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Розово.

“В рамките на няколко дни се променят отношенията между държави и хора. Много лична стана политиката в света. Трябва да ви призная, че само като им видя лицата на хората, които говорят по вашите медии, имам предвид лидерите на чужди държави, понеже много добре ги познавам и многократно съм говорил с тях във формална и неформална обстановка – какво напрежение, какъв яд, каква решителност и безкомпромисност дори виждам”, коментира още министър-председателят.

По думите му добрите отношения с южната ни съседка са ключови за справяне с миграционния натиск и затова политическите изказвания трябва да са премерени: „Много е лесно да се говори, но те слушат определени хора. Човек като мен или министър Ненчев като каже нещо, то директно отива в Анкара”.Според него Европа трябва да укрепва външните си граници, а не да издига вътрешни.

Той подчерта още, че България продължава да води балансирана политика като поддържа непрекъснати контакти на различни нива с турската държава и засега „успяваме да запазим това относително спокойствие”. „Мога да уверя българите, че в момента „Гранична полиция” разполага с кораби в топ три на Европа. Тук се наблюдава цялата екватория”, подчерта премиерът. „Упрекът ми е бил изцяло към политиците – тази политика, която се води в последните години в света, няма да доведе до нищо добро”, каза министър-председателят и добави, че мир с война не може да се гарантира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама