Приеха сметището в кв. „Дивдядово” без представител на Титан БКС

11:25, 23 юли 16 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията от община Шумен започна работа по приемането на депото за отпадъци в кв. „Дивдядово” едностранно без представители на концесионера „Титан БКС”. От днес общината поема управлението на сметището, като комисията назначена със заповед на кмета Любомир Христов описва базата.



„Правим оглед на състоянието, за да не спираме работата на регионалното депо за отпадъци и на фирмите, които почистват града и общината. Установяваме, че има доста нередности”, каза ръководителката на Общинското предприятие по чистота Кръстинка Радушева.

Тя допълни, че е блокирана електронната везна на входа, компютърът не отчита данни, това е една сериозна щета, която тепърва ще се установява на какво се дължи.

За да не се прекъсва работата, на кантара ще се отчита ръчно приемането на отпадъците. В стаите, където до вчера са били работниците на "Титан БКС" е пълен безпорядък, има струпани боклуци, lклиматици и бойлери са буквално изтръгнати от стените и висят кабели, видя репортер на Topnovini.bg.



„Работата на комисията по закон е до 30 календарни дни, разчитаме, че до този срок ще получим документацията от фирмата „Титан БКС”. Депото е с комплексно разрешително и работата му е съпроводена с доста документи”, допълни Радушева. Предстои цялостен оглед на базата и остойностяване на щетите.



Междувременно от община Шумен съобщиха, че в града и кварталите Дивдядово, Макак и Мътница продължава подмяната на съдовете за смет.

От фирмите „Екомакс“ ООД и РТК ООД, които събират и извозват битовите отпадъци уверяват, че в рамките на двата почивни дни /до неделя включително/ ще приключат с подмяната.

От администрацията се обръщат към гражданите с молба да оставят отпадъците в добре затворени торби на тротоарите, ако на местата за контейнери все ще няма поставени съдове за смет и да подадат сигнал до дежурния служител в сградата на общината на тел. 054/857-651.



От ръководството на Община Шумен още веднъж се извиняват на гражданите за причиненото неудобство. Служители от различни отдели в общинската администрация продължават да следят как протича приемането и предаването на дейността по райони.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама